Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Langs binnen isoleren met gyproc

Langs binnen isoleren is de meest gemakkelijke en snelle isolatiemethode. De isolatieplaten of -wol worden afgewerkt met gyproc platen die direct behangen of geverfd kunnen worden. Bovendien bestaan er gyprocplaten die al voorzien zijn van isolatie. Lees hier meer over de toepassingen en de prijzen.

Snel naar: binnenmuur isolerendak isolerenplafond isoleren

 

1) Binnenmuur isoleren

Als je geen spouwmuur hebt en je huidige gevelbekleding onaangetast wil laten, kan je je muren langs binnen isoleren. Dit kan zeer eenvoudig met een gyproc voorzetwand. Een voorzetwand uit gipskarton is naast isolatie ook ideaal als camouflage voor onafgewerkte muren of om leidingen en bedrading te bedekken.

Bij egale muren kunnen de isolatieplaten rechtstreeks op de muur bevestigd worden. Als de ondergrond dit niet toe laat, wordt er eest een houten of metalen raamwerk geplaatst waar de isolatie in komt. Dit kan met metal stud profielen. Deze isolatieplaten, al dan niet aan het hand van een rooster, worden afgewerkt met gipsplaten. Deze gipsplaten worden je uiteindelijke muren en kunnen probleemloos geschilderd of behangen worden.

Er wordt een kleine opening behouden tussen de muur en de gipsplaten om een zo goed mogelijke thermische en geluidsisolatie te bekomen.

Langs binnen isoleren brengt ook enkele nadelen met zich mee. Gipskartonplaten hebben een dikte van 3 tot 15 centimeter en nemen dus enige plaats weg in je kamer. Bovendien heb je kans op koudebruggen. Dit zijn plekken waar de isolatie onderbroken is en de warmte verloren kan gaan.

 

» Prijs binnenmuur isoleren en afwerken met gyproc

Langs binnen isoleren met gyproc kost ongeveer €30 à €40 per vierkante meter. De prijs hangt natuurlijk af van het gekozen isolatiemateriaal. Kies je voor minerale wol? Dat kost tussen 15 en 20 euro per vierkante meter. Liever PIR platen? Dan betaal je 7 à 18 euro per m2. Ontvang je graag een prijs op maat? Vraag hier gratis offertes aan.

 

muur langs binnen isoleren met gyproc

 

2) Dak langs binnen isoleren met gyproc

Je dak langs binnen isoleren is de gemakkelijkste en snelste methode om te isoleren. Als je je dak langs binnen isoleert, wordt het isolatiemateriaal tussen de bestaande kepers geplaatst en vervolgens afgewerkt met gyproc. Deze isolatiemethode heet een sarkingdak.

De andere optie om je dak te isoleren, is langs buiten isoleren. Dit gaat echter met grotere werken gepaard. De huidige dakbedekking moet eerst verwijderd worden en na de isolatie opnieuw geplaatst of vervangen worden.

Door te kiezen voor langs binnen te isoleren kan je volledige dakbedekking en -constructie onaangetast blijven. Omdat dit minder grote werken zijn, ligt de kostprijs ook een stuk lager. Door te werken met gipsplaten die al van isolatie voorzien zijn, gebeuren deze werken veel sneller. Als je voor klassieke isolatieplaten of -wol gaat, werk je deze afzonderlijk af met gyproc platen.

Bij een plat dak wordt de isolatie tussen de balken van de dakconstructie geplaatst. Een plat dak langs binnen isoleren wordt enkel gedaan wanneer het om technische redenen niet anders mogelijk is. Het is namelijk niet de meest efficiënte isolatiemethode voor platte daken.

 

» Prijs dak langs binnen isoleren met gyproc

Je hellend dak langs binnen isoleren kost tussen 20 en 50 euro per vierkante meter. Voor een plat dak ligt de prijs tussen 30 en 40 euro per m2. Ontvang je graag een prijs op maat voor deze werken? Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

dak langs binnen isoleren met gyproc

 

3) Plafond isoleren met gyproc platen

Je plafond isoleren doe je om warmteverlies tegen te gaan, de akoestiek te verbeteren en om geluidsoverlast van boven te vermijden. Net als het langs binnen isoleren met gyproc van muren en daken, kan je de isolatie van je plafond afwerken met gyproc.

Met een gyproc plafond is het ook mogelijk om je plafond te verlagen. Dit kan je doen als je een hoog plafond hebt waardoor er veel warmte verloren gaat. Door je plafond te verlagen blijft de warmte beter binnen de kamer.

Je kan je gyproc plafond met isolatie rechtstreeks aan het originele plafond hangen of op een metalen rooster dat aan de muren bevestigd is. Deze laatste methode wordt meestal toegepast als het bovenliggende plafond niet stevig genoeg is om de gipsplaten op te bevestigen.

 

» Prijs plafond isoleren met gyproc

Een plafond isoleren en afwerken met gyproc kost gemiddeld tussen €55 en €70 per vierkante meter. Vraag hier vrijblijvend een prijs op maat aan.

 

 

Waarom kiezen voor langs binnen isoleren met gyproc

Gipsplaten zijn zeer gemakkelijk op maat te zagen en zijn daarom snel plaatsbaar. Er zijn bovendien gipsplaten op de markt waar direct al isolatie aan bevestigd is. Anders plaats je isolatie in de vorm van platen of dekens, en werk je ze af met gipsplaten. Hier zijn deze twee stappen samengevoegd. Hierdoor kan je nog sneller te werk gaan.

 

 

Langs binnen isoleren met gyproc: welk isolatiemateriaal?

Je kan werken met isolatieplaten zoals XPS, EPS, PIR of PUR, maar ook met minerale wol in de vorm van isolatiedekens. Je kan ook werken met gipsplaten met isolatie. De isolatie is hier aan de afwerkingsplaat gehecht. Lees hier meer over gyproc met isolatie.

Als isolatie voor het dak wordt glaswol het meest toegepast. Dit is zeer gemakkelijk te plaatsen tussen de bestaande kepers van het dak omdat het eenvoudig op maat te zagen en redelijk flexibel is.

Om vochtproblemen te voorkomen wordt er telkens een dampscherm geplaatst. Zo kan de isolatie niet nat worden en blijft de isolerende waarde steeds optimaal.

 

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers