Gyprocwerken.be

Gyproc prijs

Je kan bouw- of renovatiewerken snel en relatief goedkoop laten uitvoeren als je voor gyprocwerken kiest. Plaats een nieuwe wand of scheidingsmuur of kies voor een vals plafond. Kom in dit artikel de prijzen te weten voor elke toepassing van gyprocwerken.

Ga snel naar: Prijs gyproc laten plaatsen  – zelf gyproc plaatsenkeuze zelf plaatsen of door vakman?

 

Prijzen gyproc laten plaatsen en afwerken

Als je geen ervaring hebt met het plaatsen van gyproc, kan je beroep doen op een ervaren vakman die deze werken snel kan uitvoeren. Bovendien geniet je van het verlaagde BTW-tarief van 6% als je deze gyprocwerken laat uitvoeren. De richtprijzen die je hieronder vindt zijn excl. BTW.

 

1. Gyproc plafond

Prijs gyproc plafond per m2 (incl. plaatsing) 
Afgehangen plafond ± €55 - €70
Vrijdragend plafond± €55 - €70

Prijzen kunnen erg variëren per type plafond. ✓ Vraag daarom hier vrijblijvend offertes aan.

 

Bij een afgehangen plafond kan je kiezen tussen plaatsing rechtstreeks op de keepers of balken of via een PlaGyp systeem. Bij een PlaGyp gyproc plafond worden er profielen op het huidige plafond geplaatst waaraan de gyproc platen bevestigd zullen worden.

Wanneer het huidige plafond niet stevig genoeg is of je je plafond wenst te verlagen, kan je kiezen voor een plafond dat met studs geplaatst wordt, dit heet een vrijdragend plafond. Met deze studs of profielen wordt er als het ware een geraamte gemaakt tussen de muren, waar het gyproc plafond aan geplaatst kan worden.

 

2. Scheidingswand / voorzetwand

Prijs gyproc wanden per m2 (incl. plaatsing) 
Voorzetwand± €25 - €30
Dubbele voorzetwand (2 platen)± €30 - €35
Scheidingswand± €40 - €45
Dubbele scheidingswand (2 platen)± €55 - €60

Er zijn twee mogelijkheden om een gyproc wand te plaatsen. Als de bestaande muur niet mooi afgewerkt is of je de leidingen wil verbergen, dan kan je kiezen voor een voorzetwand. Hierbij worden de gyproc platen voor de bestaande muur geplaatst. Wanneer je een grote ruimte wilt opdelen, kan je een scheidingswand uit gipsplaten laten plaatsen.

 

gyproc prijs

 

3. Afwerking gyproc prijs

Afwerking gyproc prijs/ m2 
Gyproc plamuren± €15 - €30
Gyproc schilderen± €30
Gyproc behangen± €10 - €20

Hoeveel zal het afwerken jouw gipsplaten kosten? ✓ Ontvang hier gratis offertes.

 

Voordat je een gyproc muur kan schilderen of behangen, moet er tussen de platen gevoegd worden zodat deze één gehele muur vormen. Verder zal er nog plamuurwerk bij komen kijken om een egale oppervlakte te bekomen.

Net zoals gewone muren, moeten ook wanden uit gyproc aangekleed worden. Je kan een gyproc plaat schilderen of behangen. Let wel op, als je gipsplaten gaat schilderen of behangen moet je altijd eerst een primer gebruiken.

Je (gyproc) muur behangen kan ook met renovatie vliesbehang gebeuren. Renovatie vliesbehang of renovlies dekt alle oneffenheden of open voegen en dient als alternatief voor plamuren. Bij het behangen van gipsplaten met renovlies, hoef je geen primer gebruiken.

 

gyproc prijzen

 

Prijs gyproc zelf plaatsen

 

Richtprijs gyproc platen (12,5 mm dikte)  
Standaard gipsplaat260 x 60 cm± € 6
260 x 120 cm± € 12
Waterwerende gipsplaat260 x 60 cm± € 13
260 x 120 cm± € 26
Soundblock gipsplaat260 x 60 cm± € 15
260 x 120 cm± € 27

Gyproc platen kan je in de doe-het-zelf winkel kopen. De prijs voor een gyproc plaat zal voornamelijk afhangen van de gewenste afmetingen. Verder kan je ook kiezen voor waterwerende platen of platen die extra geluidsisolerend zijn (soundblock). In de tabel hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde richtprijs in de winkel.

 

 

Zelf plaatsen of door vakman?

Wanneer je er ervaring mee hebt, erg handig bent en tijd hebt, kan je gyproc platen zelf plaatsen. Toch is het aan te raden om deze klus uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Op die manier ben je steeds verzekerd van een kwalitatief resultaat.

Bovendien zal je via de vakman goedkoper aan je onderdelen kunnen geraken. Ze kunnen je een korting aanbieden voor de benodigde materialen (profielen, lijm,…).

Wanneer je de gyprocwerken door een aannemer laat uitvoeren, geniet je van een verlaagd BTW tarief van 6%. Als je zelf de werken uitvoert zal je het standaard tarief van 21% moeten betalen op je materialen. Voorwaarde is wel dat het gaat om een privéwoning van minstens 10 jaar oud. Ook woningen die slechts gedeeltelijk voor beroepsdoeleinden gebruikt worden, komen in aanmerking.

Gyproc wanden worden veel sneller gezet dan gemetselde muren of nieuwe plafonds. Je bent dus sneller van de werken is huis af en bovendien hoef je minder werkuren aan de vakman te betalen. Dit maakt gyprocwerken tot een snelle en relatief goedkope renovatie- of plaatsingsmethode.

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers