Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyplat: voordelen, toepassingen en prijzen

Gyplatplaten zijn ideaal voor pleisterwerken op plaatsen waar rechtstreeks pleisteren op het oppervlak niet mogelijk is. Door een stevige houten of metalen constructie is een stucplafond perfect egaal en wordt ook verzekerd dat het plafond de bepleisterde platen kan dragen. Stucplaten zijn enkel geschikt voor pleisterwerken. Wil je je plafond afwerken met verf of behang? Dan kies je best voor gyproc. Deze pleisterplaten zijn makkelijk te plaatsen op houten balken of met behulp van metalen studs.

Ga snel naar:
Prijs gyplat
Gyplat plaatsen
Gyplat pleisteren
Gyplat of gyproc?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

gyplat voorbeeld Wat is Gyplat?

Gyplatplaten zijn pleisterplaten speciaal ontworpen voor plafonds die moeten bepleisterd worden. Ze zijn omhuld met sterk karton en bestaan uit een kern van onbrandbaar gips. Het poreuze karton van de plaat zorgt voor een perfecte hechting met pleister.

Vooral voor plafonds onder houten vloeren of daken zijn deze pleisterplaten uiterst geschikt. De platen hebben ook afgeronde randen, waardoor ze beter op elkaar aansluiten. Het is wel enkel mogelijk om de platen te bepleisteren. Voor schilder- of behangwerken kies je best voor gyproc.

 

Gyplat prijs

Voor een standaard gyplat van 200 x 40 cm en 9,5 mm dik betaal je gemiddeld een prijs tussen 2,5 en 4 euro per stuk. Voor pleisterwerken met gyplatplaten betaal je afhankelijk van de draagstructuur de volgende richtprijzen:

Soort constructie Prijs/m²
Draagconstructie in hout€ 20 - 23
Draagconstructie in metaal€ 17 - 20

Benieuwd naar de exacte prijs voor project? Via onze offerteservice vergelijk je makkelijk offertes van verschillende plaatsers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Gyplat plaatsen

Door het zwaardere gewicht van pleister is een stevige houten of metalen constructie belangrijk. Ook heb je de keuze tussen een glad afgewerkt stucplafond of een schuurplafond. Voor elke afwerking is er een specifieke soort pleister voorzien.

 

Houten of metalen constructie?

Een correct geplaatste constructie is belangrijk voor een perfect egaal stucplafond. Gyplatplaten worden daarom via een houten of metalen constructie onder een plafond geplaatst.

  • Houten constructie: bij een houten constructie worden draaglatten dwars gemonteerd op de eerder geplaatste basislatten. Achteraf worden de stucplaten dwars op de draaglatten geschroefd met snelbouwschroeven.
  • Metalen constructie: deze constructie, bestaande uit een basisprofiel en draagprofielen, wordt met behulp van ankerplugs en afhangers op het plafond gemonteerd. Nadien worden de stucplaten op de constructie geschroefd.

TIP: voor een kwalitatief en mooi resultaat laat je de plaatsing best over aan een ervaren plaatser van stucplafondconstructies. Deze heeft ervaring met het monteren van zowel metalen als houten constructies, conform aan de voorschriften van de desbetreffende fabrikant. Ontvang enkele offertes op maat voor jouw stucplafond van verschillende plaatsers in je buurt via onze gratis offertedienst.

 

gyplat plaatsen

 

Gyplat plafond pleisteren

Eens de stucplaten op de houten of metalen constructie zijn bevestigd, kan er worden gepleisterd. Stucplaten hebben geen voorbehandeling of gaasband voor de naden nodig. Een stucplafond krijgt net zijn stabiliteit door het pleister door de naden te drukken. Hierdoor worden de platen langs de achterkant ook aan elkaar gehecht. In tegenstelling tot Gyproc-platen moet je bij Gyplat niet enkel de naden maar de volledige plaat bepleisteren.

Ook is voor een gyplatplafond een pleisterlaag met een minimumdikte van 10 mm nodig. Afhankelijk van het gewenste resultaat moet ook het juiste pleistermateriaal worden gebruikt. Zo heb je de keuze tussen een glad bepleisterd plafond of een schuurwerkplafond. Voor een schuurplafond is er speciale schuurband of schuurgips nodig. Hiermee wordt een uniek effect op je plafond gecreëerd.

Op zoek naar een vakman voor de pleisterwerken? Ontvang en vergelijk gratis advies en prijzen op maat.

 

Voordelen gyplat

Interesse in gyplat? Wij zetten de voordelen nog even op een rij:

  • Perfecte hechting met pleister: door hun poreuze kartonnen afwerking zorgen gyplatplaten voor een perfecte hechting met pleister.
  • Brandwerend: het pleister in de platen is 100% brandwerend.
  • Handig formaat: een handig bewerkbaar formaat zorgt voor een vlottere en makkelijke plaatsing.
  • Cradle-to-cradle-certificaat: dit certificaat toont aan dat het gaat om een uiterst duurzaam product dat zonder verlies van grondstoffen wordt geproduceerd.

 

Gyplat of stucanet?

Een nadeel van stucplaten is de kans op scheuren bij moeilijke oppervlakken. Stucanet heeft dat nadeel niet. Het is een pleisterdrager die bestaat uit een gelast traliewerk in combinatie met golfkarton. Het is makkelijker te plaatsen op gewelven, schuine wanden en andere moeilijke oppervlakken.

 

Gyplat of gyproc?

Welke gipsplaten zijn nu het meest geschikt voor jouw plafond?

Gyplat is een goede keuze… als je een stucplafond wil. De platen zijn speciaal ontworpen voor pleisterwerken op oppervlakten waar het niet mogelijk is om rechtstreeks te bepleisteren. Ideaal dus voor plafonds onder houten vloeren of daken.

Gyproc is een goede keuze… voor andere afwerkingen. Gyproc is dan een snelle en efficiënte oplossing. De platen zijn makkelijk en snel te plaatsen met behulp van metalen studs of houten balken. Ze bieden ook verschillende afwerkingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om de platen te behangen of te schilderen. Voor natte ruimtes zoals de badkamer zijn er waterwerende gipsplaten die je herkent aan hun groene kleur.

 

CONCLUSIE: kies ik best voor gyplat of gyproc?

Dat hangt af van de situatie. Om zeker te zijn van de juiste keuze schakel je best een vakman in. Deze kan je situatie en wensen analyseren en zal je op basis daarvan adviseren over de beste keuze voor jouw project. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat van vakmannen actief in je buurt. Zo kan je makkelijk vergelijken en tot 20% besparen op je budget.

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers