Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc tegen schuin dak: werkwijze & prijs

Laat je je hellend dak isoleren? Of is je dak al geïsoleerd, maar nog niet afgewerkt? Als je je zolder als woonruimte wil gebruiken, is gyproc tegen je schuin dak de ideale keuze. Met zulke gipsplaten werk je je schuine plafond snel af en jij kiest de afwerking die je wil. Maar hoe gaat de plaatsing in zijn werk? En kan je dat zelf of werk je beter samen met een vakspecialist? Je komt het hier te weten!

Ga snel naar:
Hoe schuin dak afwerken met gyproc?
Gyproc tegen schuin dak: kostprijs
Mogelijke valkuilen bij de plaatsing
Voordelen van een gyprocwerker
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Waarom gyproc plaatsen tegen je schuin dak?

Is je hellend dak geïsoleerd langs binnen en is het dampscherm aangebracht? Dan rest er enkel nog de afwerking van je schuin dak langs de binnenkant. Naast MDF-platen en houten of kunststof planchetten kiezen de meeste mensen nog altijd voor gipsplaten. Die populariteit van gyproc tegen een schuin dak is te danken aan deze voordelen:

  • Snelle plaatsing: gipsplaten zijn vlot op maat te zagen en te plaatsen. Een expert kiest ook platen met de meest geschikte afmetingen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Zo werkt hij je schuine dak langs de binnenkant vlot af met een schuin plafond, knieschotten, … En hoe sneller de plaatsing, hoe minder arbeidskosten jij betaalt.
  • Keuze uit meerdere types gipsplaten: afhankelijk van jouw zolderruimte kies je voor het meest geschikte type gyproc. Wil je bv. een badkamer installeren? Dan is groene, waterwerende gyproc de beste keuze. Heb je een extra slaapkamer op het oog? Dan bestaan er speciale akoestische gipsplaten die een optimale geluidsisolatie bieden.
  • Verschillende afwerkingen mogelijk: welke uitstraling jij wil voor je zolderruimte bepaal je helemaal zelf met gyprocplaten. Graag een decoratief, opvallend behang? Of liever minimalistisch en sober met een neutrale verfkleur? Zelfs plamuren en betegelen zijn mogelijke opties om de gyproc tegen je hellend dak af te werken.
  • Ideaal in combinatie met isolatie: gyprocwerken staan doorgaans ook synoniem met isoleren. Dankzij de plafondhangers en de metalen profielen is het extra makkelijk om dakisolatie vast te klemmen tussen je dakconstructie.

Wil jij graag je schuin dak afwerken met gyproc? Een gyprocwerker in je buurt komt graag bij je langs om een vrijblijvende offerte op te maken. Solvari brengt je gratis in contact met meerdere geschikte vakspecialisten voor jouw project. Start nu met vergelijken!

gyproc schuin dak

 

Hoe je schuin dak afwerken met gyproc?

Zowel bij gordingen (horizontale balken) als bij spanten (verticale balken) kan je werken met het bekende systeem PlaGyp voor je schuin dak. Het gaat hier specifiek om plafondhangers en profielen om isolatie achter te plaatsen en gyprocplaten tegen te bevestigen. Een ervaren gyprocwerker gaat als volgt te werk:

 

  1. Plafondhangers bevestigen aan de houten balken

    Het ophangsysteem PlaGyp voor een schuin dak werkt met plafondhangers die een expert vastschroeft aan de houten balken van je dakconstructie. Hij bevestigt deze hangers op de juiste afstand van elkaar en zorgt ervoor dat ze waterpas zijn met een spankoordje. Zo ben je zeker van een strak verlaagd plafond tegen je hellend dak.

  2. Plafond- en randprofielen aanbrengen

    In een volgende fase klikt de gyprocwerker de plafonddragende profielen vast in deze hangers. Onderaan plaatst hij ook nog een randprofiel. Op die manier is het regelwerk voor je gyprocplafond helemaal klaar.

  3. Dakisolatie plaatsen tussen de draagstructuur

    Vooraleer de expert de gyprocplaten bevestigt, klemt hij eerst nog (extra) dakisolatie vast tussen de houten balken van je dakconstructie. Doorgaans kiest hij voor flexibele dekens of halfstijve platen van glas-of rotswol. Naast een goede thermische isolatie bieden die ook een uitstekende geluidsisolatie. En dat is erg belangrijk als je je zolder wil gebruiken als volwaardige woonruimte.

  4. Schuin dak afwerken met de juiste gipsplaten

    Ten slotte maakt de vakspecialist jouw gyprocplaten vast aan het regelwerk. Hij maakt daarbij gebruik van speciale gyproc snelbouwschroeven. Nadien vult hij de voegen op met een speciaal voegmiddel en schuurt hij alles nog eens op voor een strak en egaal resultaat. Nadien kan je zelf de gyproc tegen je hellend dak verder afwerken door te schilderen, te behangen, te plamuren, …

 

Gyproc tegen schuin dak: kostprijs

Voor een afgehangen gyproc plafond tegen je schuin dak betaal je gemiddeld € 55 à 70 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De precieze prijs per vierkante meter hangt vooral af van de moeilijkheidsgraad van de werken, het type gipsplaten, de totale oppervlakte, het integreren van dakramen of spots, …

Benieuwd naar een totale prijs om jouw schuin dak af te werken met gyproc? Vergelijk dan zeker meerdere prijsoffertes van vakspecialisten in jouw buurt. Zo krijg je een goed beeld van de gemiddelde kosten en kies je zeker het meest interessante aanbod. Start je gratis aanvraag hier!

 

gyproc tegen schuin dak

 

Mogelijke valkuilen bij de plaatsing

Bij de afwerking van je hellend dak langs binnen komt meer kijken dan je zou denken. Zeker als de klus gepaard gaat met het plaatsen van dakisolatie. Om welke valkuilen loop je best met een wijde boog heen? We geven je graag enkele voorbeelden mee:

 

  • Geen voorafgaande check van je volledige dak: is er een onderdak aanwezig onder je dakbedekking of niet? Hoe zit het met de staat van je dakconstructie? Moeten er eerst nog dakpannen, leien, … vervangen worden? Voor je aan de afwerking van je schuin dak begint, neem je best eerst de staat van je volledige dak grondig onder de loep. Anders kom je misschien wel voor onaangename verrassingen te staan.
  • Verkeerde hoeveelheid materialen aankopen: je meet de afmetingen van je toekomstige verlaagd plafond, knieschotten, … best grondig op. Anders koop je misschien wel te veel gipsplaten. Hou er ook rekening mee dat je weggesneden stukken gipsplaat nog kan gebruiken om bv. een dakraam mee af te werken. Kies ook voor gyprocplaten met afmetingen op maat van jouw zolderruimte.
  • Verkeerde type frame voor de gipsplaten: gaat het om een spantendak? Dan kies je best niet voor Metal Stud-profielen. Anders moet je constant met kleine stukjes profielen tussen die verticale balken werken. Dat maakt de klus extra lastig. Bij spantendaken is het PlaGyp systeem met plafondhangers een veel gebruiksvriendelijkere optie.
  • Geen rekening houden met dakramen, spots, …: wil je graag ook van de werken gebruikmaken om een dakraam, spots, … te plaatsen? Dat kan zeker, maar je moet er wel op voorhand goed rekening mee houden. Zo heb je een extra profielkader rond je toekomstige dakraam nodig, moet je de plaatsen van de inbouwspots goed aftekenen en ook voldoende dikke gipsplaten kiezen, …
  • Niet het juiste soort gipsplaat kiezen: er zijn meer types gyprocplaten dan je denkt. Van akoestische gyproc tot waterwerende gyproc en gyproc voor natte pleisterwerken, … Je gaat dus best goed na welk type het meest geschikt is voor de functie van jouw toekomstige woonruimte op zolder.

Wil je zeker zijn van een perfect afgewerkte zolderruimte? Laat je dan zeker eerst adviseren door een ervaren gyprocwerker actief in je buurt. Ontvang nu gratis advies en prijzen op maat!

 

Voordelen van een vakspecialist

Nog nooit met gyproc gewerkt? Of te weinig tijd om je schuin dak zelf tot in de puntjes af te werken? Dan ga je beter in zee met een professionele gyprocwerker. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 

  • Gericht advies voor jouw project: gyproc plaatsen tegen je schuin dak is niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom adviseert een vakspecialist je eerst over mogelijke voorbereidende werken, het type regelwerk en gipsplaten, het isolatiemateriaal, …
  • Snelle en correcte gyprocwerken: zelf je gipsplaten, schroeven, profielen, … aankopen, alles op maat snijden, …: het vergt best wat werk. Wil je dat alles sneller vooruitgaat? Dan werk je beter samen met een vakspecialist. Bovendien ben je zo ook zeker van het gedroomde eindresultaat.
  • Materialen van topkwaliteit: een professional werkt natuurlijk enkel met gipsplaten, profielen, isolatiemateriaal, … van topkwaliteit. Vaak kunnen ze trouwens alles ook inkopen aan scherpere tarieven dan particulieren.
  • Premies & financiële voordelen: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je sowieso slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten. Laat je je dak ook isoleren? Dan kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen om de kosten nog extra te drukken.

Meerdere prijsoffertes vergelijken? Dat kan. Daarvoor volstaat het om eenvoudigweg het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers