Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyprocwerken Gent

Op zoek naar een vakman die gyprocwerken uitvoert in Gent en z’n deelgemeenten? In dit artikel leer je hoe je de prijzen van vakmannen onderling kan vergelijken. Zo kan je details beter onderscheiden en kom je vlotter tot een samenwerking. Ontvang je graag meteen advies en prijzen op maat van jouw project? Dat lukt via onze offerteservice die je in contact brengt met gyprocwerkers in het Gentse.

Ga snel naar: prijzen gyprocwerkenhoe offertes vergelijkenoverzicht gyprocwerkersofferte aanvragen

 

Prijzen gyprocwerken Gent

Je kan gyproc makkelijk zelf plaatsen. Toch vraagt deze klus qua plaatsing en afwerking enige precisie. Zo kan de minste afwijking blijvende sporen achterlaten. Beschik je over onvoldoende ervaring? Dan kan een ervaren gyprocwerker deze klus snel en eenvoudig voor je uitvoeren. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat. Bovendien profiteer je bij de renovatie van een woning van 10 jaar of ouder van het verlaagde BTW-tarief van 6 %.

De prijs voor gyprocwerken per vierkante meter ligt relatief laag. Dat komt doordat je in tegenstelling tot bijvoorbeeld metselwerken geen rekening hoeft te houden met droogtijden. De plaatsing van gyproc gebeurt dus snel en efficiënt. Gemiddeld kosten gyprocwerken in de regio Gent 25 à 70 euro per m² (excl. btw). Verder in dit artikel lichten we je deze kostprijs meer in detail toe. Ontvang je graag meteen advies en prijzen op maat van jouw project? Dat kan via onze offertepagina

 

 

Hoe offertes vergelijken?

Wanden of plafonds plaatsen lukt perfect met gyproc of gipskarton. Voor je aanklopt bij een Gentse gyprocwerker is het belangrijk om te definiëren wat je precies wilt. Bijvoorbeeld: waar wil je dat er nieuwe scheidingswanden, voorzetwanden of plafonds komen? Wat is de functie van de ruimtes? Enzovoort. Op die manier kan hij je correct informeren en adviseren over materialen, opbouw, afwerking, prijzen en zoveel meer. Kortom, door je project goed af te lijnen kom je tot een correcte prijsvergelijking.

 

1. Soorten gyproc

Naast het standaardassortiment vind je een brede waaier andere gipsplaten. Bij de keuze van het type gipsplaat hou je best rekening met de functie van de ruimte(s). Drie andere veelgebruikte soorten:

 • Gipsplaten met waterwerende eigenschappen: lenen zich voor vochtige ruimtes zoals een badkamer, toilet of keuken.
 • Gipsplaten met verhoogde brandwerendheid: bieden een hogere bescherming tegen brand in bijvoorbeeld technische ruimtes met apparatuur en rondom constructie-elementen die gevoelig zijn aan hitte, zoals stalen kolommen en liggers.
 • Gipsplaten met isolatiemateriaal: bedoeld om geluidsoverlast te beperken of voor een beter warmtebehoud te zorgen. Ideaal in bijvoorbeeld slaapkamers en kantoren.

 

Doe je beroep op een professionele vakman?

Dan adviseert hij je welk type gyproc of welke combinatie van gipsplaten het meest geschikt is voor jouw opdracht. Voor meer info over prijzen en plaatsing kan je altijd terecht bij een gyprocwerker uit het Solvari-netwerk, met Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Drongen, Wondelgem, Oostakker, Destelbergen of Sint-Denijs-Westrem als werkterrein.

 

2. Opbouw gyproc

Voor de plaatsing van gyproc wordt vaak gewerkt met een houten frame of metalen profielen waarop de platen dan worden bevestigd. Bij scheidingswanden tussen twee ruimtes vormt zo’n houten of metalen skelet de basis, al dan niet in combinatie met isolatie. In het geval van bijvoorbeeld renovaties laten het houten frame of de metalen profielen bij voorzetwanden toe om muren kaarsrecht te maken en optioneel extra te isoleren. Bovendien zijn schakelaars, leidingen, ventilatie en nissen zo makkelijker te plaatsen. Een andere opbouwmethode voor voorzetwanden is door de gyprocplaten rechtstreeks aan de muur te bevestigen met een speciale kleefmortel.

Voor plafonds geldt een soortgelijke opbouwmethode. Je hebt daarbij keuze uit een afgehangen of een vrijdragend plafond. Bij een afgehangen plafond gebeurt de plaatsing rechtstreeks op de balken of keepers of via een PlaGyp systeem van speciale beugels en profielen. Een vrijdragend plafond of metal stud plafond maakt gebruik van metalen profielen aan de wanden waarop de gyproc gipsplaten worden bevestigd. Ook een vals gyproc plafond kan makkelijk voorzien worden van leidingen, ventilatie, verlichting …

Opdracht
Uitvoering
Gemiddelde kostprijs per m²
(incl. plaatsing)
Gyproc scheidingswand
Enkel of Dubbel
± €40 à €60
Gyproc voorzetwand
Enkel of Dubbel
± €25 à €35
Gyproc plafond
Afgehangen of Vrijdragend
± €55 à €70
Vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

gyprocwerken gent opbouw

 

3. Afwerking gyprocplaten

Na het plaatsen van de gipsplaten ga je aan de slag met andere materialen om je wand of plafond zijn definitieve uitzicht te geven.

 

 • Plamuren of voegen

  De voegen of spleten tussen de gyprocplaten moet je eerst opvullen. Dat doe je met zelfklevende of papieren voegbanden. Daarna smeer je er een zelfgemaakte pasta met ABA joint poeder of een kant-en-klare ABA joint mix pasta over voor een schoon en glad resultaat.
  Prijs vakman: tussen 15 en 30 euro per m² (excl. btw).

 

 • Schilderen

  Dat lukt perfect! Nadat je de voegen hebt opgevuld en de platen volledig droog, schoon en glad zijn. Eerst breng je best een primer aan. Daarmee creëer je een beschermende laag voor de gyprocplaten die vochtgevoelig zijn. Ook krijgen je platen met een primer een optimale hechtlaag voor de definitieve verflaag.
  Prijs vakman: ± 30 euro per m² (excl. btw).

 

 • Behangen

  Ook je gyprocwanden behangen is een goede optie. Opnieuw zorg je er eerst voor dat de platen volledig droog, stofvrij en glad zijn. Vervolgens breng je een primer aan als een beschermende laag voor de gyprocplaten. Daarnaast vergemakkelijkt deze primer je later het snel en efficiënt verwijderen van het behang. Voor renovliesbehang of glasvezelbehang is geen primer nodig. Reden: door de speciale lijm en de sterke hechting kan je renovliesbehang quasi niet meer verwijderen.
  Prijs vakman: tussen 10 en 20 euro per m² (excl. btw).

 

Maak op voorhand alvast goede afspraken met je gyprocwerker over het soort afwerking. Wil je bijvoorbeeld dat hij na het plaatsen van de gipsplaten alleen nog plamuurt? En doe je het schilderen of behangen liever op eigen tempo? Of kies je voor een all-in pakket van plamuren met schilderen of behangen. Een gyprocwerker helpt je met tips en advies op maat van jouw situatie. In contact komen met gyprocwerkers in de regio Gent? Dat lukt in een handomdraai via de Solvari offerteservice.

 

4. Gyproc in combinatie met isolatie

Gyprocplaten met isolatie hebben als doel: de warmte beter binnenhouden en externe geluiden weren. Hoe gaat dit in z’n werk? Op de gipsplaten is isolerend materiaal gekleefd. Mogelijke isolatiematerialen zijn: EPS, XPS, glaswol, PIR en PUR. EPS en glaswol beschikken over brandwerende eigenschappen en bieden thermische en akoestische isolatie. Terwijl XPS, PIR en PUR vooral thermisch isoleren.

Ze worden vaak met L-gips rechtstreeks tegen de wand of het plafond gelijmd. Maar je kan deze platen ook op een houten of metalen structuur vastschroeven.

Door de waaier aan isolatiematerialen en diverse diktes van de platen kunnen de prijzen van gyproc met isolatie sterk variëren. Gemiddeld schommelen de prijzen tussen 25 en 45 euro per m² (excl. btw). Daarvoor doe je best beroep op een gyprocwerker actief in Gent en de deelgemeenten.

 

gyprocwerken gent gyproc met isolatie

 

Gyprocwerken Gent: Offertedienst

Een gyprocwerker kan je op elk van de bovenstaande punten uitgebreid informeren: over welke soort gipsplaat en constructie te gebruiken, om isolatie te voorzien enzovoort. Daarnaast verzekert hij je een correcte plaatsing en afwerking. Ontvang je graag advies en een offerte op maat van een gyprocwerker actief in Gent en de deelgemeenten Gentbrugge, Ledeberg, Drongen, Wondelgem, Oostakker, Destelbergen of Sint-Denijs-Westrem? Dat kan via onderstaand offerteformulier.
gyprocwerken Gent

Hoe werkt het?

1. Beschrijf je opdracht, geef enkele specifieke eisen mee en wat de gewenste uitvoeringsdatum is.

2. Solvari stuurt je aanvraag anoniem door naar alle gyprocwerkers die actief zijn in jouw regio.

3. De eerste drie gyprocwerkers die interesse hebben in jouw opdracht nemen contact met je op voor de opmaak van een offerte en/of het geven van advies op maat van jouw project.

4. Jij beslist of je akkoord gaat met één van de voorstellen van de geïnteresseerde gyprocwerkers en of je de opdracht al dan niet laat uitvoeren.

 

Start hier: