Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc schilderen: info en stappenplan

Gyproc kun je perfect schilderen. Echter, om een goed resultaat te bereiken moet je wel met een aantal punten rekening houden. In dit artikel vind je meer informatie over het schilderen van gyproc platen en over de materialen die je het beste kunt gebruiken.

Gyproc laten schilderen? Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

 

Stappenplan Gyproc schilderen

Benodigdheden: Schilderstape, zachte borstel, stofzuiger, ronde verfborstel (voor de hoeken), kortharige vachtroller (voor de grote oppervlakken), primer, muurverf.

 

gyproc schilderen ondergrond Stap 1 – ondergrond voorbereiden

Voordat je gyproc kunt gaan verven moet je er zeker van zijn dat de platen volledig droog, schoon en glad zijn.

Let goed op de voegen, deze moeten volledig egaal zijn opgevuld. Je kunt eventueel met schuurpapier (korrelgrootte 150) de voegen nog eens opschuren.

Veeg hierna de platen goed schoon met een zachte stofborstel. Je kunt ook een stofzuiger met borstel gebruiken.

Breng schilderstape aan op plaatsen die niet geverfd mogen worden (plafond, deurposten, kozijnen, enz.).

 

 

Stappenplang gyproc schilderen Stap 2 – primer aanbrengen

Voordat je Gyproc platen kunt verven, moet je deze altijd voorbehandelen met een primer. De primer zorgt ervoor dat het zuigend vermogen van het gips opgeheven wordt, waardoor de verf niet gelijk volledig in de platen trekt.

Tevens dient de primer als hechtlaag waardoor de verf goed kan hechten op de papieren bovenlaag en de voegen.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten primers, sommige zijn reeds aangekleurd wat een voordeel kan zijn wanneer je de platen geel, groen of oranje wilt gaan schilderen.

De verf dekt dan gelijk wat beter maar je kunt ook gewoon een standaard primer nemen en meerdere lagen verf aanbrengen. De primer breng je aan met een kortharige vachtroller.

 

  stappenplan schilderen gyproc Stap 3 – verven

Wanneer de primer goed droog is kun je gaan starten met het schilderen van de eerste laag.

Roer de verf voor gebruik goed door! Gebruik een borstel voor de hoeken en de randen bij het plafond en een muurroller voor de platen. Zet eerst een aantal verticale strepen op de muur en rol deze vervolgens horizontaal uit.

Schilder daarna nog eens verticaal. Op deze wijze wordt de verf goed over het oppervlak verdeeld en krijg je een egaal resultaat.

Wanneer de eerste laag droog is kun je de tweede laag erop zetten. Doe dit op dezelfde wijze als de eerste laag.

 

 

Tip: Verwijder schilderstape altijd wanneer de verf nog nat is. Als je deze immers te lang laat zitten loop je het risico dat de verf bij het verwijderen gaat afbladderen waardoor je geen strakke lijnen krijgt.

 

 

Gyproc zelf schilderen of laten schilderen?

Gyproc schilderen lijkt makkelijker dan het is. De klus vraagt precisie en voorzichtigheid en je moet met heel wat zaken rekening houden. Je moet de ondergrond correct voorbereiden, de voegen moeten eerst goed opgevuld worden, het is belangrijk dat je de juiste verfproducten gebruikt, … Fouten als doe-het-zelver zijn snel gemaakt en kunnen achteraf voor extra werk en kosten zorgen.

Wil je zeker zijn van een correcte aanpak en mooi resultaat? Dan laat je jouw gyproc best schilderen door een professionele schilder. Deze weet precies hoe hij te werk moet gaan en met welke aandachtspunten hij rekening moet houden om jou te verzekeren van een optimaal resultaat. Vergelijk vrijblijvend offertes op maat via onze offerteservice.

 

 

Prijzen gyproc schilderen

Heb je weinig ervaring met schilderen? In dat geval doe je er verstandig aan om professionals in te schakelen. Zo ben je zeker van een correcte en efficiënte werkwijze. De gemiddelde prijs voor schilderwerken bedraagt ongeveer 30 euro per vierkante meter. In dit bedrag is de verf, arbeidskost en btw inbegrepen.

Wil je liever de exacte prijs voor jouw project? Ontvang en vergelijk advies & prijzen op maat van professionele schilders uit je regio via de offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

 

Alternatief voor het schilderen van Gyproc: renovlies behang

Wil je zeker zijn van een glad en egaal resultaat dan kun je de de gyproc platen ook afwerken met renovlies behang. Dit is een sterke behangsoort die geen schadelijke deeltjes bevatten zoals glasvezel. Je kunt renovlies behang overschilderen met latexverf waarna het lijkt alsof de wand perfect is gestuct.

Breng altijd eerst een primerlaag aan, dan ben je er zeker van dat het eindresultaat mooi egaal is. Mochten de vezels in het behang na het verven van de eerste laag wat naar boven komen dan kun je overwegen om de muur lichtjes op te schuren (korrelgrootte 220 of 320) voordat je de tweede laag verf aanbrengt. TIP: Op de website van behangpapier-info.nl kan je renovlies behang kopen.

 

Offertes ontvangen: gyproc schilderen of behangen

Kies voor een professionele schilder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schilders