Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc plaatsen: prijs gyproc per m² 2024

Gyproc wordt steeds populairder als bouwmateriaal in huizen. Gyproc platen bieden dan ook heel wat mogelijkheden en kunnen makkelijk worden verwerkt tot een scheidingswand, voorzetwand of vals plafond. Ontdek alle mogelijkheden en bijhorende prijzen van gyprocwerken in dit artikel.

Ga snel naar:
Prijs gyproc plafond
Prijs gyproc scheidingswand
Prijs gyproc voorzetwand

 

 

Gemiddelde gyproc prijs per m²

Door deze efficiënte manier waarop gyproc kan worden verwerkt blijft de prijs voor gyprocwerken per m² relatief laag. De prijs voor gyproc bedraagt gemiddeld € 25 à 70 per m² (incl. plaatsing en excl. btw). Hoeveel de gyproc prijs exact bedraagt is vooral afhankelijk van het soort gyprocwerken, de oppervlakte, moeilijkheidsgraad van de werken, … Gyproc platen zijn licht van gewicht en kunnen makkelijk worden verwerkt. Een scheidingswand kan zo bijvoorbeeld makkelijk opgetrokken worden. Bij gyprocwerken hoeven er ook geen droogtijden in acht worden genomen, wat bij metselwerk wel het geval is.

Benieuwd naar de exacte prijs voor het plaatsen van gyproc in jouw huis, kantoor, …? Via onze offerteservice ontvang ja vrijblijvend offertes op maat van gespecialiseerde plaatsers.

 

 

Gyproc plaatsen: prijs naargelang het type gyprocwerken

Het plaatsen van gyproc kan op verschillende manieren. Zo kunnen gyproc platen gebruikt worden voor het realiseren van een scheidingswand, voorzetwand of vals plafond. Het type opdracht zal daarbij vanzelfsprekend ook een invloed hebben op de prijzen om gyproc te plaatsen:

Opdracht
Uitvoering
Gemiddelde prijs per m²
(incl. plaatsing en excl. btw)
Gyproc plafond
Afgehangen plafond
€ 55 à 70
Vrijdragend plafond
€ 55 à 70
Gyproc scheidingswand
Enkele scheidingswand
(55mm profielen, 50mm isolatie)
€ 40 à 45
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten)
€ 55 à 60
Gyproc voorzetwand
Enkele voorzetwand
(55mm profielen, 50mm isolatie)
€ 25 à 30
Dubbele voorzetwand (2 gyprocplaten)
€ 30 à 35
Vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

1. Prijs gyproc plafond

Een vals plafond uit gyproc is interessant, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Het kan op elke hoogte bevestigd worden en makkelijk voorzien worden van leidingen, ventilatie, verlichting, … Een gyproc plafond is ook de ideale manier om het plafond van binnenuit te isoleren. Bij een plafond uit gipskarton kan je kiezen uit een afgehangen of vrijdragend plafond.

 

Afgehangen gyproc plafond

Bij afgehangen plafonds gebeurt de plaatsing rechtsreeks op de balken of keepers of via een PlaGyp systeem. Met het Plagyp systeem kunnen gyproc platen met behulp van speciale beugels en profielen waterpas aan de onderliggende structuur worden bevestigd. Het voordeel van dit systeem is dat er grote overspanningen mogelijk zijn en en dat het plafond indien gewenst enigszins verlaagd kan worden. Ook schuine plafonds zijn met dit systeem mogelijk.

Prijs gyproc plafond (afgehangen): € 55 à 70 per m² (incl. plaatsing ; excl. btw)
Benieuwd naar de kostprijs van uw project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Vrijdragend plafond

Een vrijdragend plafond of metal stud plafond wordt toegepast wanneer de bovenliggende structuur niet geschikt is als draagstructuur voor het plafond. Bij dit soort plafonds gebruikt men metalen profielen die rondom aan de wanden worden bevestigd. Aan dit metalen skelet komen de gyproc platen te hangen. Metal stud plafonds zijn vooral geschikt voor ruimtes met overspanningen kleiner dan 5m.

Prijs gyproc plafond (vrijdragend): € 55 à 70 per m² (incl. plaatsing ; excl. btw)
Benieuwd naar de kostprijs van uw project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Metal studs plafond plaatsen

 

2. Prijs gyproc scheidingswand

Een scheidingswand uit gyproc plaatsen gebeurt vaak om twee verschillende woonruimtes op een snelle en efficiënte manier van elkaar te scheiden.

De wanden worden met behulp van een metalen of houten skelet opgebouwd en kunnen voorzien worden van isolatiemateriaal. Door het combineren van verschillende soorten plaatmateriaal zijn sterke constructies mogelijk met een hoge thermische en akoestische isolatie.

Net zoals bij gewone wanden, is het ook bij een gyproc scheidingswand perfect mogelijk om raam- en deuropeningen te voorzien waar nodig.

Prijs gyproc scheidingswand: € 40 à 45 per m² (55mm profielen + 50mm isolatie) (incl. plaatsing ; excl. btw)
Prijs dubbele gyproc scheidingswand: € 55 à 60 per m² (2 gyprocplaten) (incl. plaatsing ; excl. btw)
Benieuwd naar de kostprijs van uw project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Prijs scheidingswand gyproc

 

3. Prijs gyproc voorzetwand

Gyproc voorzetwanden worden vaak toegepast bij renovatiewerkzaamheden waarbij een bestaande muur opnieuw afgewerkt moet worden. Men kan de muur dan opnieuw kaarsrecht maken en eventueel ook extra isoleren. Via een gyproc voorzetwand zijn schakelaars, leidingen, ventilatie en nissen bovendien makkelijk te plaatsen.

Een gyproc voorzetwand wordt met een metalen of houten skelet tegen de bestaande muur geplaatst. De gyproc platen kunnen ook zonder skelet direct aan de muur worden bevestigd met een speciale kleefmortel.

Prijs gyproc voorzetwand: € 25 à 30 per m² (55mm profielen + 50mm isolatie) (incl. plaatsing ; excl. btw)
Prijs dubbele gyproc voorzetwand: € 30 à 35 per m² (2 gyprocplaten) (incl. plaatsing ; excl. btw)
Benieuwd naar de kostprijs van uw project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Voorzetwand

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers