Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc voor de zolder: afwerkingsmogelijkheden

Gyproc is ideaal om je zolderruimte af te werken. Gipsplaten zijn ideaal om zowel de wanden, plafonds als vloeren af te werken. Je creëert extra ruimte en bovendien stijgt je huis in waarde.

 

Waarom je zolder afwerken met gyproc?

– Snelheid: gyproc platen kunnen snel aangebracht worden. Zo bespaar je ook op arbeidskosten

– Veelzijdigheid: er bestaan isolatieplaten met gyproc, waardoor je wanden mooi zijn afgewerkt én tegelijkertijd geïsoleerd worden.

– Relatief goedkoop

– Geschikt voor vochtige ruimtes: er bestaan platen uit gips die ook vochtwerend zijn. Dergelijke platen zijn ideaal voor het afwerken van een doucheruimte op zolder.

– Bewerkbaar: de platen zijn makkelijk op maat te zagen.

 

 

Afwerkingsmogelijkheden

Gyproc kan je gebruik voor het afwerken van de zolder op verschillende terreinen. Isoleren, ruimte creëren of geluid dempen behoren tot de mogelijkheden.

 

1) Gyproc om de zolder te isoleren

Isoleren is één van de eerste taken bij het afwerken van de zolderruimte. Via het dak ontsnapt heel wat warmte. Een goede isolatie is dus belangrijk. Voor een snelle afwerking kan je gyprocplaten met isolatie gebruiken. Er zijn platen op de markt die zowel geschikt zijn voor het isoleren van wanden als voor het isoleren van vloeren.

 

2) Ruimtes creëren

Om de zolder optimaal te benutten, kan je scheidingswanden plaatsen. Hiermee creëer je makkelijk aparte ruimtes. Gyproc scheidingswanden kunnen snel gemonteerd worden. Er bestaan metalen proflelen die speciaal gemaakt zijn voor gyprocwanden. Dit maakt ze eenvoudiger om te plaatsen.

 

3) Geluid temperen

Geluid dempen in de kamer, kan ook met gyproc. Er zijn gyproc platen op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om sterk akoestisch te isoleren. Dit zorgt voor meer privacy.

 

Tip: voor de beste prijs, vraag je best offertes op maat aan bij verschillende aannemers. Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

gyproc zolder afwerken

 

Gyproc zolder prijs

Voor de afwerking van een zolderruimte met gyproc, moet je rekenen op onderstaande gemiddelde prijzen:

  • Scheidingswand: 40 à 45 euro per vierkante meter
  • Voorzetwand: 25 à 30 euro per vierkante meter
  • Plafond met metal studs: 35 à 40 euro per vierkante meter

 

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers