Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc scheidingswand

Gyproc scheidingswanden worden veel gebruikt voor het flexibel inrichten van diverse soorten leefruimten. Deze wanden zijn snel te plaatsen waardoor arbeidskosten tot een minimum kunnen worden beperkt. Door het uitgebreide aanbod aan diverse soorten gyproc platen zijn sterke geïsoleerde constructies mogelijk die licht van gewicht zijn.

 

scheidingswand gyproc

Voordelen van scheidingswanden

Gyproc scheidingswanden worden voornamelijk geplaatst vanwege hun snelle plaatsing en lage kostprijs. Ze zijn ook licht van gewicht en kunnen nagenoeg overal toegepast worden met een onbeperkte breedte en hoogte.

Met behulp van flexibele profielen en platen zijn ook gebogen scheidingswanden perfect mogelijk.

Ben je van plan om de ruimte later opnieuw te in te delen, dan kan je een scheidingswand ook zonder veel schade verwijderen.

Je doet er dan wel goed aan om eerst de vloer te plaatsen zodat deze mooi doorloopt onder de scheidingswand.

 

 

Kostprijs gyproc scheidingswand plaatsen

Voor het laten plaatsen van een scheidingswand kan je uitgaan van een startprijs vanaf 45 euro per vierkante meter. De grote schommeling tussen de prijzen is afhankelijk van de gewenste afwerking, opbouw, moeilijkheidsgraad en totale oppervlakte.

Om een correcte inschatting te ontvangen en een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden doe je er goed aan prijzen en offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen.

 

Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen aan bij onze geregistreerde vakmannen. Deze dienst is volledig vrijblijvend en geeft u recht op maximaal 3 verschillende offertes. Klik hier voor meer informatie.

 

Opbouw van een gyproc scheidingswand

Voor het plaatsen van een gyproc scheidingswand maakt men gebruik van een houten of metalen skelet dat aan de wanden, de vloer en het plafond vastgeschroefd wordt. Het skelet wordt daarna afgewerkt met  gyproc platen die aan het skelet worden bevestigd.

De voegen tussen de platen vult men af met voegband en een speciale jointfiller waarna de wand egaal is afgewerkt en klaar om geschilderd te worden. Een scheidingswand kan omwille van stevigheid of isolatie ook met een dubbel skelet en dubbele beplating worden uitgevoerd.

 

Scheidingswand

 

 

Scheidingswanden en hun verschillende toepassingen

1. Scheidingswand met geluidsisolatie

Voor het plaatsen van een scheidingswand met akoestische isolatie gebruikt men dubbelwandige constructies waarbij de skeletten in de wand zoveel mogelijk akoestisch van elkaar ontkoppeld worden. De diepte van de spouw, de dikte van het isolatiemateriaal en het aantal gyproc platen dat wordt toegepast is bepalend voor de hoeveelheid geluid die effectief kan worden tegengehouden. Met speciale Gyproc (dB) platen zijn waardes tot en met 78 dB mogelijk.

 

2. Gyproc scheidingswand plaatsen in een vochtige ruimte

Ook in vochtige ruimtes kunnen gyproc platen gebruikt worden voor het plaatsen van een scheidingswand. Hiervoor zijn speciale geïmpregneerde platen verkrijgbaar (type WR) die nagenoeg geen water opnemen. Zo kan een scheidingswand in een badkamer eenvoudig geplaatst worden met behulp van metal stud profielen en gyproc platen die later afgewerkt kunnen worden met keramische tegels.

Wanneer de wand in contact met spatwater zal gaan komen, kiest men er meestal voor om een waterdichte coating op de platen aan te brengen. Bij de hoeken en randen van de scheidingswand, alsmede bij doorvoeren van leidingen volstaat een soepele watervast kit meestal om de muur voldoende te beschermen tegen insijpeling van water.

 

gyproc scheidingswand badkamer

 

3. Metal stud tussenwand met hoge stootvastheid

Indien een hoge stootvastheid gewenst is, is het gebruik van speciale DuraGyp platen aan te raden. Dit zijn houtvezelversterkte gyprocplaten die door hun speciale samenstelling geschikt zijn voor ruimtes die intensief gebruikt worden zoals: openbare lokalen, restaurants, klaslokalen en hobbyruimtes.

De opbouw van dit soort scheidingswanden kan op verschillende manieren gebeuren en er kunnen meerdere lagen gyprocplaten worden toegepast waardoor stevige constructies mogelijk zijn die letterlijk tegen een stootje kunnen.

 

4. Scheidingswanden op een houten frame

Gyproc scheidingswanden worden bij renovaties vaak opgetrokken uit een houten frame. Hout kan snel op locatie verwerkt worden en men kan makkelijk variëren met hout van uiteenlopende dikte. De gyproc platen kunnen eenvoudig aan het houten skelet worden geniet, geschroefd of genageld.

De kwaliteit van het gebruikte hout moet voldoen aan bepaalde eisen zodat het houten skelet niet te veel gaat krimpen of uitzetten, een probleem dat niet zal optreden bij een metal stud systeem. Met een houten skelet zijn zowel dragende- als niet dragende constructies mogelijk. Dragende scheidingswanden worden doorgaans alleen bij houtskeletbouw toegepast.

 

Scheidingswand hout

 

5. Gebogen scheidingswand plaatsen

Met behulp van flexibele profielen en buigzame gyprocplaten van 6.5, 9.5 of 12.5 mm. dikte, is het mogelijk om gebogen scheidingswanden te plaatsen. De opbouw van dit soort scheidingswanden is vergelijkbaar met een standaard metal stud voorzetwand alleen worden er flexibele U-profielen gebruikt (Vertebra systeem). Met dit systeem zijn kromtestralen vanaf 500mm. mogelijk.

 

Gyproc scheidingswand afwerken na plaatsing

Na het plaatsen van de scheidingswand worden de voegen en schroefgaten tussen de gyproc platen afgewerkt met een voegband en een speciaal voegmiddel.

Het voegmiddel wordt in meerdere dunne lagen op de voegen aangebracht waardoor een strakke egale afwerking ontstaat die schilderklaar is. De wand kan daarna  afgewerkt worden met alle gangbare afwerkings- en decoratiematerialen. In de meeste gevallen is wel een primerlaag nodig om een goede hechting te bevorderen en om de zuigende werking van het gips tegen te gaan.

 

Online prijzen aanvragen

Overtuigd van de vele mogelijkheden en voordelen die scheidingswanden te bieden hebben? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvend verschillende offertes van onze aangesloten vakmannen. Prijzen, materialen en werkwijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk.

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers