Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc wand plaatsen: toepassingen en kostprijs

Een gyproc wand plaatsen is een eenvoudige manier om een ruimte snel een andere look te geven. Je kan kiezen voor een voorzetwand waarbij de platen tegen een muur aangebracht worden, of voor een scheidingswand, waarmee je de indeling van een ruimte snel kan veranderen. Info over de plaatsing en prijzen van gyproc wanden vind je hier.

 

Toepassingen met gyprocwanden

 

voorzetwand gyproc 1. Voorzetwand van gyproc

Als je te maken hebt met lelijke muren of je wil leidingen verbergen, kan je met gyprocplaten snel voor een mooie en egale afwerkingslaag voor de muren zorgen. Het plaatsen van een gyproc voorzetwand is bijvoorbeeld handig voor het afwerken van muren die niet bepleisterbaar zijn. Bij een voorzetwand met gipsplaten worden deze platen tegen de muur gekleefd of bevestigd op een lattenstructuur die aan de muur vastgemaakt wordt.

 

 

scheidingswand gyproc 2. Scheidingswand van gyproc

Een gyproc wand plaatsen kan ook om een afscheiding in een ruimte te creëren. In dat geval spreken we van een gyproc scheidingswand. Dit type scheidingswand kan snel geplaatst worden en kan bovendien ook vrij makkelijk verwijderd worden als je later de indeling van de ruimte nog zou willen wijzigen. Je kan veel kanten uit met een gyproc scheidingswand: het is bijvoorbeeld mogelijk om ruimte voor een deur te voorzien.

 

 

Wil je een gyproc voorzetwand of scheidingswand laten plaatsen door een professional? Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor gyprocwerken. Klik hier voor meer informatie.

 

Opbouw

Men kiest vaak voor hout of metaal als materiaal voor het frame waarin de gipsplaten geplaatst worden. Het voordeel aan hout is dat men makkelijk kan variëren in de dikte van dit materiaal en dat de gyproc platen eenvoudig aan het frame kunnen worden geschroefd, genageld of zelfs geniet.

Bij een frame uit metaal (het zogenaamde metal stud systeem) kan je rekenen op een hogere stevigheid van de constructie. Bovendien riskeer je ook niet dat het materiaal gaat uitzetten of krimpen, wat bij hout wel het geval kan zijn.

metalen frame gyproc wand

Het frame wordt bij een voorzetwand aan de muur bevestigd, maar de platen kunnen met een speciale kleefstof ook gewoon zo aan de muur geplakt worden. In het geval van een scheidingswand wordt het frame vastgemaakt aan het plafond, de vloer en de wanden. De gipsplaten worden vervolgens aan dit frame bevestigd.

Wil je een gyproc wand plaatsen, dan is het aanbrengen van isolatie zeker het overwegen waard. In het geval van een voorzetwand wordt de isolatie tussen de muur en de gyproc platen aangebracht. Bij scheidingswanden maakt men gebruik van een dubbelwandige constructie, waarbij het isolatiemateriaal dan tussen de twee lagen wordt geplaatst. Er bestaan ook gipsplaten waaraan een isolatielaag is vastgekleefd. Meer over gyproc met isolatie vind je in dit artikel.

 

Afwerkingsmogelijkheden

Een gyproc wand plaatsen betekent dat je een mooi egale laag als eindresultaat hebt. Om het resultaat extra glad te maken kan je de gyproc platen voegen. Om een wat persoonlijkere toets aan de gyproc wanden te geven kan je bijvoorbeeld gyproc verven, maar ook het behangen van gyprocplaten behoort tot de mogelijkheden. Je kan er zelfs voor kiezen om gyproc te betegelen.

 

gyproc wand plaatsen

 

Prijs gyproc wand plaatsen

Voor het plaatsen van een standaard gyproc voorzetwand moet je rekenen op een prijs vanaf 30 euro per vierkante meter. De kostprijs van verstevigde scheidingswanden start rond de 45 euro per vierkante meter.

Hou er rekening mee dat de prijs kan varieren naargelang de oppervlakte, dikte van de gyprocplaten, gewenste isolatie, dubbele beplating, nutsvoorzieningen en de gewenste afwerking.

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers