Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gyproc in de badkamer: mogelijkheden en prijzen

Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer kan je wanden en plafonds afwerken met gipsplaten. Je moet dan wel gebruik maken van gyproc platen die bestand zijn tegen schommelingen in de vochtigheidsgraad, ook gekend als WR gyproc. Deze zijn te herkennen aan hun groene kleur. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden van gyproc in de badkamer en de prijzen.

Snel naar:
Prijs gyproc badkamer
Hoe gyproc in badkamer afwerken?
Veelgestelde vragen
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

groene gyproc platen voor badkamer Toepassingen gyproc in de badkamer

– Voorzetwanden: met een WR gyprocplaat kunnen de wanden van een badkamer snel afgewerkt worden. De gipsplaten worden dan bevestigd op een metalen of houten frame dat voor de bestaande badkamerwand wordt geplaatst. Ontdek meer over voorzetwanden.

– Gyproc plafond in de badkamer: bij gyproc plafonds in de badkamer gaat het doorgaans om 4 x ABA platen. Deze worden speciaal voor plafonds gemaakt. Ook hier worden de platen vastgemaakt op een frame, dat aan het bestaande plafond of hoog aan de wanden is bevestigd.

 

Prijs gyproc badkamer

De prijzen voor gyprocwerken in de badkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de totale oppervlakte van de werken, de toepassing (voorzetwand of plafond) en de moelijkheidsgraad van de werken.

Voor het plaatsen van een gyproc voorzetwand kan je je verwachten aan prijzen van 25 à 30 euro per m2. De kosten voor het plaatsen van een plafond met groene gyproc schommelen gemiddeld tussen 55 en 70 euro per vierkante meter. Opgelet: deze prijzen zijn exclusief afwerking. Enkele vaak toegepaste afwerkingen van gipsplaten in de badkamer vind je verderop in dit artikel.

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Voor de plaatsing van groene gyproc in de badkamer doe je best een beroep op een vakman. Dan kan je rekenen op een juiste materiaalkeuze en een correcte plaatsing van de groene gipsplaten. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gyprocwerken. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om offertes op maat te ontvangen.

 

Verdere afwerking van groene gyproc

Groene gyproc is dan wel geschikt voor ruimtes met een variërende luchtvochtigheid zoals de badkamer, het mag niet rechtstreeks in contact komen met spatwater. Daarom worden de groene gipsplaten doorgaans nog verder behandeld met een waterdichte afwerking. Vaak wordt gekozen voor betegelen, maar je kan gyproc ook schilderen:

 

1. Groene gyproc betegelen

Na het voegen van de gipsplaten en het aanbrengen van een waterdicht voorstrijkmiddel kan je kiezen voor tegels als verdere afwerking. De tegels worden dan met een speciale tegellijm op de wand bevestigd. Het is ook belangrijk om te werken met een waterdicht materiaal voor het voegen van de tegels.

Ontdek hier meer over het betegelen van gyproc.

 

2. WR gyproc schilderen

Je kan de groene gyproc ook beschilderen na het voegen van de platen en het aanbrengen van een waterdicht voorstrijkmiddel. Je kiest natuurlijk best voor een verf die geschikt is voor toepassing in vochtige ruimtes.

Ontdek hier meer over het schilderen van gipsplaten.

 

gyproc in de badkamer betegelen

 

Nog enkele veelgestelde vragen

Het aanbrengen van waterwerende gyproc in de badkamer is een delicate klus. Daarom bespreken we hieronder nog enkele veelgestelde vragen over WR gyproc.

 

1) Kan je de douchewanden ook afwerken met groene gyproc?

Je kan je douchewanden afwerken met WR gyproc, maar zoals reeds gezegd mogen deze gipsplaten niet rechtstreeks in contact komen met spatwater. Daarom moeten deze gipsplaten voor de douche nog verder afgewerkt worden met een waterdichte beschermingslaag. In de douche zijn tegels de aangewezen afwerking.

 

2) Kan je een kraan, wastafel,… bevestigen aan gyproc wand?

Het is mogelijk om bijvoorbeeld een kraan of een wastafel aan een gyproc voorzetwand in de badkamer te bevestigen. In het frame (uit hout of metaal) waarop de groene gyproc wordt bevestigd, worden dan eerst OSB- of multiplexplaten vastgemaakt. Deze platen zorgen ervoor dat de constructie veel steviger is en maken het dan ook mogelijk om een kraan, een wastafel,… vast te maken aan een voorzetwand uit gyproc in de badkamer.

 

3) Kan groene gyproc gebruikt worden bij zwembaden of sauna’s?

Neen. Groene gyproc kan alleen toegepast worden in ruimtes waarin de luchtvochtigheid soms toeneemt, bijvoorbeeld de badkamer, en niet in ruimtes met een constant hoge luchtvochtigheid zoals zwembaden of sauna’s.

 

TIP: wil je WR gyproc laten plaatsen in je badkamer? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gyprocwerken. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig!

 

Offertes voor gyprocwerken ontvangen?

Kies voor een professionele gyprocwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gyprocwerkers